Йорданова: МП не разполага с експертизата, Гешев да информира и българските депутати

Министерство на правосъдието не разполага с тази експертиза. Главният прокурор Гешев дължи същото уважение и ниво на информираност и спрямо българските народни представители.

Това заяви министърът на правосъдието Надежда Йорданова във връзка с оповестената в ЕП петорна компютърна експертиза на снимките и видеото на бившия премиер Бойко Борисов с кюлчетата и парите, заснети в резиденция "Бояна", предаде репортер на БГНЕС.

Йорданова направи уточнението, че обичайно главният прокурор отказва да информира българските народни представители по текущи производства.

Думите ѝ са свързани с факта, че Томаш Здеховски – председателстващият комисията по бюджетен контрол на Европейския парламент и ръководител на мисията в България през април, който оповести, че снимките и видеата са били манипулирани според експертизата, поясни и че информацията е предоставена от българската прокуратура.

По-рано темата коментира и депутатът от ПГ на ГЕРБ Томислав Дончев.

Рано или късно всички лъжи, всички клевети ще бъдат опровергани. Тук единственото, което се колебая, е дали истината е излязла рано, или е излязла късно. Искрено се надявам това да е само началото, каза той пред журналисти в парламента.

Очаквам всички лъжи и клевети, с които бяхме удряни последните две години, колкото може по-скоро да бъдат разобличени, защото поради безпомощността на другите политически сили, които години наред не успяваха да ни победят в честна политическа надпревара, в един момент се стигна до използването на подобни методи, каза още Дончев. /БГНЕС