Йорданова: Въпросът за нов председател на КПКОНПИ не е обсъждан с мен

С мен не е обсъждан въпросът за избор на нов председател на Антикорупционната комисия. Работим за разделянето на две комисии - така, както сме го говорили винаги.

Това заяви правосъдният министър Надежда Йорданова днес във връзка с подадената от Сотир Цацаров оставка като председател на КПКОНПИ, предаде репортер на БГНЕС.

Правосъдният министър коментира, че се обсъждат два възможни варианта след закриването на специализираните съдилища, а именно кои да са компетентните съдилища, които да гледат делата за този тип престъпления. Тя припомни, че вариантите са два и каза, че въпросът е важен, но в никакъв случай няма да се превърне в препъни камък.

"Демократична България" има подготвени законови предложения, каза още Йорданова.

Специализираните съдилища и прокуратура ще вървят на бърза писта, а за Висшия съдебен съвет ще продължим измененията, след като чуем и професионалната общност.

Получихме едно изключително задълбочено писмо с изследване от Съюза на съдиите в България. Така че по тази тема ние ще чуем професионалната общност. Предвижда се организиране на кръгла маса, за да се чуят всички гледни точки, каза Йорданова. /БГНЕС