Йотова: Бъдещите министри ще слагат кървави подписи, ще правят чистки

Трудно ми се говори за това, което става в нашата столица в момента, а в институциите.


Да, очаквам да има правителство, с голямо нетърпение чакам НС да гласува този кабинет. И министрите да влязат в своите функции и да започнат своята работа.

Това каза в Казанлък вицепрезидентът Илияна Йотова, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.

Сутринта чух една реплика, която ме разтревожи много като гражданин, за бъдещето на този кабинет, бъдещият министър-председател акад. Денков каза, че влиза в това управление без да има никакво доверие в своите коалиционни партньори - ПП ГЕРБ, и че има доверие само на г-жа Мария Габриел.

Това не е добро начало, но не всеки път, когато началото е лошо, то се развива по този начин. И се надяваме, че ще има стабилен и успешен кабинет.

По повод организирания довечера протест пред Президентството, Йотова коментира, че живеем в свободна страна и всеки човек има право да протестира когато иска и не е съгласен с нещо. "Ще чуем какви са претенциите на хората, които са на площадите, аз винаги съм чувала тези хора, независимо дали са хиляди, или е само един човек. Всеки български гражданин, който не е доволен от нещо, трябва да бъде чут. Умните хора и институции си взимат поуки от тези уроци, за да вземат правилните решения", добави Йотова.

"Ако списъкът на министрите, с който разполагат медиите, се окаже истински, не мога да коментирам, защото една огромна част от предложенията на хората в кабинета не ги познавам лично, и не бих искала в никакъв случай да се включвам в този тон на отрицание и конфликтност още преди да сме разбрали за какво става дума. Те ще носят своята голяма отговорност, защото ще трябва да слагат кървави подписи, ще се налага да принуждават европейските институции да заобикалят европейските закони, за да ни вкарат в Еврозоната, и трябва да проведат този тежък разговор с г-жа Урсула фон дер Лайен, защото ще трябва да извършват законни и незаконни уволнения и чистки в администрацията, защото ще трябва да променят службите за сигурност с "наши", и МВР - с "наше", за да прави нашите избори, така че бъдещето е пред нас, ще видим", допълни Йотова./БГНЕС