Йотова: Действията на служебния кабинет за осигуряване на газ са стъпка в правилната посока

Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи действията на служебното правителство във връзка с осигуряването на газови доставки у нас. Вчерашното решение за приемане на един танкер от предложените от "Шиниър" е продиктувано от възможностите, защото предишния кабинет не е осигурил инфраструктура, по която втечнения газ от танкерите да достигне до нашата територия. По думите ѝ това, което прави служебния кабинет е опит да осигури газ на изгодни цени.

Йотова присъства на честванията по случай 145-ата годишнина от Шипченската епопея, а отбелязването на годишнината е под патронажа на държавния глава.

"Освен провеждането на изборите, служебният кабинет има важна задача - да върне стабилността и сигурността на българските граждани и да преведе българите през кризата по възможно най-добрия начин. Действията за гарантиране на доставките и на енергийната сигурност на страната са стъпки в правилната посока. Вярвам не само на министъра на енергетиката, но и на целия Министерски съвет, че ще направят така, че българите да преминат възможно най-леко през зимата и през тежките месеци, които предстоят", коментира Йотова.

Към момента на територията на Република България не се ремонтира украинска военна техника, увери служебният министър на отбраната Димитър Стоянов. /БГНЕС