Йотова: Когато става дума за национална сигурност, вярвам на Румен Радев, не на политици

Мисля, че мотивите, които президентът изложи, когато наложи ветото си днес, са достатъчно категорични и ясни. Когато става дума за национална сигурност, съм склонна да вярвам на него, а не на политици, които правят от това политика, но не мислят за това как България ще посреща следващи бедствия.


Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка с наложеното от президента вето върху решението на НС да даде 100 БТР-а на Украйна, предаде репортер на БГНЕС.

“Единственото нещо, на което се надявам, е да има същинска дискусия в залата, а да не се прегласува просто формално, само защото Радев е наложил ветото”, добави Йотова.

На въпрос на БГНЕС относно словесните спорове между президента и НС, тя коментира: “Когато нямаш сериозни аргументи, когато нямаш аргументи да защитаваш своята теза, е да си служиш с квалификации”.

Вицепрезидентът напомни наскоро излязло социологическо проучване, според което сегашното мнозинство и парламентът са "с най-ниския рейтинг за целия преход". “В такава ситуация и управляващото мнозинство, и "не-коалицията", и правителството, трябва май да се позамислят”, посъветва Йотова./БГНЕС