Йотова: Няма пропукване в коалицията

Няма пропукване в коалицията. Това каза пред журналисти вицепрезидента Илияна Йотова, предаде репортер на БГНЕС.

"Аз осъзнавам цялата сложност на тази четворна коалиция, в която са събрани политически партии с различни възгледи, с различни предложения, с различни приоритети. Засега тази амалгама се получава", заяви Йотова.

Според вицепрезидента по отношение на законодателната дейност има още какво да се желае, но от снощи има добра новина, че ЕК е готова да приеме техническия План за възстановяване.

Тя отговори на въпрос дали има пропукване в коалицията. "Не, определено. Разбира се, че ще има различни мнения, ще има противоречия. Това е съвсем нормално. Противоречия и различни мнения има дори и в хомогенните правителства", заяви вицепрезидентът.

Тя бе попитана дали има война между МВР и прокуратура и за коментар на арестите на Борисов, Горанов и Арнаудова. Илияна Йотова каза, че не определя това като война."Нека бъдем малко по-внимателни като употребяваме тази дума, защото на няколкостотин километра от нас се води истинска война. Очевидно след този случай става ясно, че не може да има пресечни точки в работата на МВР и прокуратурата, което е тежка диагноза за нас като страна", каза вицепрезидентът.

Българската прокуратура не може да бъде заменена с европейската, допълни Йотова.

Тя подкрепя идеята, че България не трябва да оказва подкрепа с въоръжение за Украйна. "Не. Определено. Както виждате дори НАТО няма такова намерение, и няколко пъти г-н Столтенберг заяви, че НАТО няма да се включи във войната в Украйна. Вчерашното решение на НАТО за засилване на корпусите тук, за отбранителните способности, е крачка в правилната посока, това не означава участие във война", каза Йотова./БГНЕС