Йотова за списъка Магнитски: Още едно доказателство, че не сме си свършили работата

Списъкът е още едно доказателство, че очевидно не сме си свършили работата. Предполагам, че санкционираните ще намерят начин да се защитят, защото в последните няколко дни те казват, че изнесените данни и факти не са верни. Има и заявка от нашите правораздавателни и правоохранителни органи да се продължи с още допълнителни доказателства.

Това заяви вицепрезидентът Илияна Йотова във връзка с новите санкционирани по закона Магнитски, предаде репортер на БГНЕС.

Йотова подчерта, че няколко парламента е трябвало да приемат антикорупционно законодателство, но на няколко пъти законопроектите не са успели да минат в зала. Тя изрази надежда, че след изборите правителството ще има приоритет да приеме тези закони.

Вицепрезидентът коментира и 50-я конгрес на БСП.

“Това, което се случи на Конгреса не съм си го представяла и в най-тревожните сънища. Цялата пара излезе в конфронтацията между различни групи в БСП. Това в навечерието на изборите е не само тъжно, но тревожно и опасно”, категорична е тя. По думите й без силна левица във времена на кризи на хората ще им бъде много трудно.

Йотова отбеляза, че вече има заявка за нова левица на изборите и посочи, че хората имат алтернатива.

Вицепрезидентът каза, че избори две в едно могат да опорочат местните избори. /БГНЕС

Тагове: