Йотова за визитата на Зеленски: Кабинетът се опитва да скрие нещо от българската общественост

Вчерашният ден е доказателство, че критиките към президента целят да отнемат вниманието на българската общественост от това какво точно е поело българското правителство като ангажимент към президента Володимир Зеленски. Така вицепрезидентът Илияна Йотова коментира визитата на украинския президент у нас във великотърновското село Балван, предаде кореспондентът на БГНЕС в града.


„Различното мнение на премиера и военния министър показват определено желание да се скрие нещо от българската общественост. Нашият въпрос е какво е това? Единият говори как ще дадем всичко на Украйна, освен самолетите, другият – че ще дадем това, което можем. Това е една позиция на България, която се защитава и от нашата институция от много дълго време", посочи Йотова.

И допълни: „И питам къде е разликата. Така или иначе вчера министър-председателят бе в ситуация да тълкува думите на собствения си министър, да смени собствената си позиция поне два пъти през деня, което оставя в мен съмнението, че има нещо скрито", посочи още тя./БГНЕС