Иран се класира за Световното първенство в Катар

Отборът на Иран се класира за финалите на Мондиал 2022, след като победи Ирак с 1:0 у дома в квалификационна среща за Световното първенство в Катар, което ще се проведе в края на годината.

Играчите на Иран зарадваха публиката на стадион "Азади" в Техеран

На стадион "Азади" в Техеран централният нападател Мехди Тареми донесе успеха на своите в 48-та минута. За Иран това бе шести успех от седем мача в група А на третия квалификационен етап, като тимът вече няма как да бъде изместен от едно от първите две места в групата и си подсигури участие на Мондиала три кръга преди края.

В друг мач от групата Южна Корея победи Ливан с 1:0 като гост и вече има 17 точки на второто място, като е изключително близо до това да си осигури място във финалите в Катар. Южнокорейците се нуждаят от още две точки в оставащите си три двубоя, за да са сигурни за Световното първенство.

По този начин вече са ясни 14 от 32-та участника на Мондиала в Катар. Освен домакините, сигурни за финалите са още Германия, Дания, Бразилия, Франция, Белгия, Хърватия, Испания, Сърбия, Англия, Швейцария, Нидерландия, Аржентина и Иран.

Световното първенство в Катар ще се проведе в периода 21 ноември - 18 декември. /БГНЕС

Категории: