Ирландия въвежда изискване за отрицателен тест за всички пристигащи граждани

Ирландия въвежда нови ограничителни мерки за влизане в страната, считано от 3 декември. Това се налага поради влошената епидемична ситуация, свързана с разпространението на COVID-19.

Всички пътници, пристигащи в Ирландия, включително ваксинираните и преболедувалите COVID-19, ще трябва да представят отрицателен резултат от тест за COVID-19. Той трябва да е PCR тест, извършен през последните 72 часа, или антиген тест, направен до 48 часа преди пътуването. Децата на възраст до 11 години са освободени от тест, информира посолството ни Дъблин.

Проверки за съответствие на документите на пътуващите с настоящите изисквания ще бъдат извършвани от въздушните и морските превозвачи, както и на място при пристигане на пристанища и летища в страната.

Новите ограничения ще се прилагат за минимален период от 14 дни, след което ще бъде разгледана възможността за тяхното премахване или продължаване.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството на Република България в Дъблин. /БГНЕС

Тагове: