Искат постоянен арест за мъжа, причил смъртта на Милен Цветков

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на арестувания за катастрофата, при която загина журналистът Милен Цветков.

Възможно е още днес съдът да решава дали да наложи най-тежката мярка - постоянен арест.

22-годишният Кристиан Николов шофирал и причинил тежката клатастрофа след употреба на наркотици. Задържана е и майка му Десислава Пешева, на която ще бъде повдигнато обвинение за това, че предоставила автомобил на дрогирания си син. Третият в ареста е Георги Иванов, син на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов.

Тази сутрин БНТ съобщи, че задържаните стават четирима, след като късно снощи е арестувана и причтелката на Кристиан, която също е била в автомобила.

Момичето и Георги са много важни свидетели за разследването, тъй като те трябва да кажат къде са били преди Кристиан да се качи дрогиран в автомобила.

Георги Иванов и приятелката на шофьора на инцидента са отказали съдействие на разследването до този момент. Не е ясно защо са напуснали колата след инцидента. Първоначалната информация беше, че само Георги е напуснал, а тя е останала. Оказа се, че и тя е напуснала.

БГНЕС припомня, че фаталният сблъсък между два джипа, при който загина известният телевизионен водещ Милен Цветков, стана край мол в София навръх Великден.

В неделя около 18 часа 22-годишният Кристиан Николов, който управлявал джип "Ауди" удря спрелия пред него на червен светофар автомобил, шофиран от Милен Цветков. Вследствие на сблъсъка автомобилът на Цветков изхвърча на 20 метра вътре в кръстовището. Екипите на Спешна помощ пристигат на място след минути. Милен Цветков е имал пулс, но при пристигането в „Пирогов“ е починал.

При направен тест за упойващи вещества, пробата на 22-годишния водач е реагирала на канабис и амфетамин. За това престъпление, наказанието, което се предвижда, е от 3 до 15 години за причиняване на смърт след употреба на алкохол или упойващи вещества.

Шофьорът, причинил тежката катастрофа е син на изпълнителния директор на „Винпром – Карнобат” Десислава Николова. На Кристиан Николов в понеделник бяха повдигнати обвинения, майка му също е задържана. Впоследствие се оказа, че синът на депутата Лъчезар Иванов е пътувал в джипа с Кристиан Николов, той също ще бъде разпитан. На предната седалка до Кристиан Николов е седяло момиче. /БГНЕС