Исмаил Хания: Трима от синовете ми бяха убити в Газа

Ръководителят на Хамас Исмаил Хания заяви, че трима от синовете му и четирима внуци са били убити при израелски удар в Газа, където войната продължава повече от шест месеца.

Базираният в Катар политически ръководител на палестинската войнствена групировка потвърди пред "Ал Джазира" "мъченическата смърт на тримата ми сина и някои от внуците ми".

Според "Ал Джазира" безпилотен самолет е ударил колата на семейството в бежанския лагер Ал-Шати в северната част на Ивицата Газа.

Говорейки от болницата в Доха, където му е било съобщено за удара, Хания е бил непоколебим.

Той твърди, че като се насочва към роднини на лидери на Хамас, "(израелската) окупация вярва, че... ще сломи решителността на нашия народ".

Според Хания обаче подобни действия няма да успеят да принудят Хамас да преговаря за примирие и освобождаване на заложниците.

"Целият ни народ и всички семейства в Газа платиха висока цена с кръв и аз съм един от тях", добави Хания.

Той заяви, че сега са загинали близо "60 членове на моето семейство, включително внуците ми, синовете на брат ми, синовете на сестра ми и братовчедите ми".

Ударът, който Израел все още не е коментирал, беше нанесен в момент, когато нямаше признаци за напредък в усилията за посредничество, водени от САЩ, Египет и Катар, които се опитват да сложат край на войната. /БГНЕС