Испания и Португалия поглеждат към четвъртфиналите на Мондиала

Днес ще се изиграят последните два осминафинала от 22-то издание на Световното първенство по футбол в Катар. От 17:00 часа българско време Мароко се изправя срещу Испания, а вечерта Португалия играе с Швейцария – срещата е с начален час 21:00.

Испанците влизат в ролята на абсолютни фаворити срещу марокаците в първия 1/8-финален сблъсък от програмата във вторник. „Ла Фурия Роха“ остана втори в групата си за сметка на Япония, което отреди и среща с Мароко, завършил изненадващо на първа позиция в група с отборите на Белгия, Хърватия и Канада. Селекцията на Луис Енрике доказа в мача с японците, загубен с 1:2, че може да си навлече големи главоболия при традиционното изнасяне на топката от защитата, но Енрике бе категоричен на пресконференцията си, че световните шампиони от 2010-а няма да изневерят на стила си. Наставникът на мароканците Уалид Реграги пък заяви, че елиминиране на Испания би било изненада не само за тях, но и за целия свят.

В късния мач, Португалия на Кристиано Роналдо излиза срещу „кръстоносците“ от Швейцария. „Мореплавателите“ спечелиха групата си, въпреки че допуснаха изненадващо поражение от Южна Корея в последния си мач, докато възпитаниците на Мурат Якин си подпечатаха билета за елиминациите след зрелищен успех над Сърбия с 3:2. Срещата между португалци и швейцарци се очаква да бъде оспорвана, като техниката и контролът върху топката на Фернандо Сантош и компания ще се сблъска с изключително добре организирания и дисциплиниран тим на швейцарците.

Победителят от този мач ще играе на четвъртфиналите със спечелилия сблъсъка между Мароко и Испания по-рано през деня. Ясни са вече два двубоя от последните осем в Катар – Нидерландия се изправя срещу Аржентина, докато актуалните носители на трофея Франция играят с Англия.

Пълна програма за мачовете от Мондиал 2022 за вторник:

17:00, Мароко – Испания

21:00, Португалия – Швейцария. /БГНЕС