Испания победи Италия в Милано и е на финал в Лигата на нациите

Отборът на Испания се класира за финала на Лигата на нациите, след като победи Италия с 2:1 като гост в първия полуфинален сблъсък от надпреварата. На "Стадио Джузепе Меаца" играчите на Луис Енрике сложиха край на серията от 37 поредни мача без загуба на европейските шампиони и им нанесоха първо домакинско поражение в официален мач от 1999 година насам.

Испания пое контрола на двубоя от самото начало и поведе в резултата в 17-та минута, когато Микел Оярсабал центрира точно за Феран Торес и нападателят на Манчестър Сити преодоля Джанлуиджи Донарума. В рамките само на 12 минути централният защитник на Скуадра Адзура Леонардо Бонучи получи два жълти картона, първо за оспорване на съдийско решение и след това за фал срещу Серхио Бускетс, и бе изгонен. Гостите нанесоха втория си удар във втората минута на добавеното време на първата част, когато отново Оярсабал подаде на Торес за 2:0.

След почивката силите на Италия стигнаха за почетно попадение на Лоренцо Пелегрини в 83-та минута, като в крайна сметка Испания спечели с 2:1 и се класира за финала на Лигата на нациите, където в неделя ще срещне Белгия или Франция, които днес се изправят един срещу друг във втория полуфинал на "Ювентус Стейдиъм" в Торино. /БГНЕС