Испания с класика над Норвегия в дебюта на Луис де ла Фуенте

Испания се наложи над Норвегия с класическото 3:0 у дома в първия си мач от квалификационната кампания за Евро 2024. На "Ла Росаледа" в Малага "Ла Фурия Роха" започна ерата под ръководството на новия селекционер Луис де ла Фуенте с победа.

Дебютантът за "Ла Фурия Роха" Хоселу миг след втория си гол във вратата на норвежците.

Де ла Фуенте, бивш наставник на младежкия тим на Испания до 21 г., който замени на поста Луис Енрике след отпадането на първия отбор от Мароко в 1/8-финалите на Мондиала в Катар, се наслади на силна игра от подопечните си, които не оставиха съмнение в превъзходството си над скандинавците. Домакините откриха в 13-та минута, когато подаване на Алехандро Балде в наказателното поле бе отклонено неспасяемо от Дани Олмо във вратата на Йорян Ниланд.

В състава на гостите личеше името на капитана на Арсенал Мартин Йодегор, но голямата звезда на тима - нападателят на Манчестър Сити Ерлинг Холанд, отсъстваше заради контузия, и това влияеше осезаемо на Столе Солбакен и компания. Все пак, норвежците удържаха противника до 84-та минута, когато влезлият малко преди това от пейката Хоселу покачи на 2:0, а 60 секунди по-късно отново дебютантът за представителния тим бе в прегръдките на съотборниците си, оформяйки крайния резултат.

Така Испания събра актив от три точки в група А, като поделя върха с Шотландия, надиграл Кипър със същия резултат в ранен мач в събота. За "Ла Фурия Роха" предстои именно гостуване на британците във вторник вечер, докато Норвегия ще търси първи точки при визитата си на Грузия.

Останалите резултати:

Група D

Армения - Турция 1:2

Хърватия - Уелс 1:1

Група I

Беларус - Швейцария 0:5

Израел - Косово 1:1

Андора - Румъния 0:2. /БГНЕС