Испания се доближи до Мондиала след победа над Гърция

Отборът на Испания направи важна крачка към класиране за финалите на Световното първенство по футбол в Катар през следващата година, след като победи Гърция с 1:0 като гост в мач от група В на зона УЕФА. Единственото попадение на Олимпийския стадион в Атина отбеляза Пабло Сарабия от дузпа в 26-та минута, а домакините успяха да отправят само един точен удар в целия двубой. По този начин тимът на Луис Енрике се възползва от грешната стъпка на конкурента си за първото място в групата Швеция, който загуби гостуването си на Грузия с 0:2. Квича Кварацхелия отбеляза и двата гола за втория успех на Грузия в квалификационния цикъл.

След този успех Испания вече води в класирането с 16 точки, една повече от Швеция. В неделя двата тима се изправят в директен сблъсък в Севиля, за да определят кой ще отиде директно на Мондиала и кой ще мине през баражите, като равенство ще е достатъчно на Испания.

В група J Северна Македония направи заявка за второто място след разгромна победа над Армения с 5:0 в Ереван. Халфът Енис Барди реализира хеттрик (два гола от дузпа), а Александър Трайковски и Милан Ристовски добавиха по едно попадение. В друг мач от групата Румъния не успя да победи Исландия у дома, като двубоят завърши при нулево равенство. По този начин Северна Македония се изкачи на второто място с 15 точки, една повече от Румъния и три повече от Армения. В неделя Северна Македония приема Исландия, а Румъния гостува на Лихтенщайн. Германия вече си осигури първата позиция в групата, а вчера разби Лихтенщайн с 9:0 у дома.

В група Н Русия и Хърватия оставиха всичко за директния сблъсък в Сплит в неделя, след като руснаците победиха Кипър с 6:0 у дома, а Хърватия разгроми Малта със 7:1 като гост. Русия има преднина от две точки на първото място и се нуждае от равенство при гостуването си в Хърватия в края на седмицата.

В група А Ирландия и Португалия направиха равенство 0:0 в Дъблин. Точката беше достатъчна за "мореплавателите" да изместят Сърбия от първото място в класирането заради по-добрата си голова разлика. По този начин в неделя Кристиано Роналдо и компания ще имат нужда от равенство при домакинството си на Сърбия в Лисабон, за да се класират за Световното първенство. В другия мач от групата Люксембург победи Азербайджан с 3:1 като гост. /БГНЕС

Категории: