Испания удари Чехия, Швейцария изненада Португалия в Лигата на нациите

Испания постигна домакински успех над Чехия с 2:0 в двубой от втора група на Лига А в тазгодишното издание на Лигата на нациите.

Солер (ц) открива резултата за "Ла Фурия Роха" срещу чехите.

На стадион „Ла Росаледа“ в Малага „Ла Фурия Роха“ поведе на чехите в 24-та минута след попадение на Карлос Солер, а в ролята на аситент се превърна Марко Асенсио. Четвърт час преди края на редовното време влезлият три минути по-рано от резервната скамейка Пабло Сарабия сложи точка на спора с втори гол след подаване на друга смяна на селекционера Луис Енрике – Феран Торес.

С успеха испанците излязоха начело в групата си, докато Чехия остава на трето място. Възпитаниците на Енрике се качиха на върха след издънката на Португалия при гостуването на Швейцария, където „мореплавателите“ допуснаха първо поражение в турнира след 0:1 в Женева.

Единственият гол в срещата падна още в 1-та минута и бе реализиран от Харис Сеферович. Нападателят се разписа след асистенция на Силван Видмер, а португалците, които бяха без голямата си звезда в атака Кристиано Роналдо, не успяха да реагират до края на мача и така „кръстоносците“ спряха серията от три поредни загуби в надпреварата. Това бяха и последните срещи в групата през юнския цикъл, като подновяването им е на 24 септември с мачовете Чехия – Португалия и Испания – Швейцария.

Сеферович (с 9-и номер) реализира победния гол срещу португалците.

Останалите резултати:

Лига В, група 4:

Норвегия – Швеция 3:2

Словения – Сърбия 2:2

Лига С, група 2:

Северна Ирландия – Кипър 2:2

Гърция – Косово 2:0

Лига D, група 2:

Малта – Сан Марино 1:0. /БГНЕС