Испания вкара седем на Коста Рика в първия си мач от Световното

Испания помете Коста Рика със 7:0 на ст. “Ал Тумама” в първия си мач от група Е на Световното първенство в Катар.

Всичко започна с гол на Дани Олмо в осмата минута. Испанецът се измъкна от защитник, след което с лекота прокара топката покрай Кейлор Навас за 1:0. В 21-ата Жорди Алба намери Марко Асенсио, който с прекрасно насочен удар реализира втори гол за иберийците. Осем по-късно Алба беше спънат от Оскар Дуарте в наказателното поле на костариканците. Реферът беше категоричен - дузпа за Испания, а Феран Торес направи 3:0.

В 54-та минута Торес влезе на скорост в наказателното поле, възползва се от неразбирателство между Навас и Калво, за да вземе рикоширалата топка и да я вкара в мрежата.

Последва пропуск на Мората, който обаче в 75-ата минута асистира за петото попадение на “Ла Фурия”. Нападателят на Атлетико Мадрид центрира отляво и намери на границата на наказателното поле Гави. Тийнейджърът намери изящно топката от въздуха и с помощта на лявата греда направи 5:0. Така Гави стана най-младият голмайстор за Испания на Световно първенство. Той е и най-младият футболист, реализирал гол на Мондиал след Пеле на финала през 1958 г.

В 90-ата минута на срещата Карлос Солер вкара и шести гол. Полузащитникът на ПСЖ дебнеше за грешка около точката на дузпата и дочака една отклонена топка. След това с лекота вкара шестия гол във вратата на съотборника си от френския гранд Кейлор Навас. Във втората минута на добавеното време и Алваро Мората най-накрая успя да се разпише. Дани Олмо намери нападателя в наказателното поле, който с прецизен удар с левия крак направи 7:0. /БГНЕС