Испанската кралица Летисия критикувана заради мини рокля

По време на лятната ваканция на испанското кралско семейство в Майорка кралица Летисия се появи на публично място в доста смело за статута си облекло.

Кралица Летисия (л)

За вечеря и вечерни разходки съпругата на крал Филип VI избра мини рокля Zara и еспадрили от базираната в Ибиса марка Clooui. Летисия отдавна подкрепя местните марки, независимо дали става въпрос за популярния масов пазар или елитни марки. Дъщерите принцеса Леонор и принцеса София също избраха рокли на Zara и допълниха визиите с обувки от испански марки съответно: mint&rose и Macarena Shoes.

Те бяха придружени от София, майката на Филип VI, която беше кралица на Испания от 1975 до 2014 година. Тя бе избрала ярък костюм в пижамен стил.

След вечеря четирите жени се разходиха из местен пазар. Снимките бързо се разпространиха в мрежата, но не всички оцениха новия образ на 49-годишната Летисия. Кралицата беше критикувана в Инстаграм за избора на мини рокля, която някои потребители сметнаха, че е неподходяща за нейното положение.

„Съжалявам, но това е напълно неподходящо за кралското семейство”, написа потребителят @cesarpeluso.

„Защо е облечена като дъщерите си?”, попита @giu.lia.76. „Каква бъркотия! Ти си почти на 50 години и си кралица!”, възмути се @arteflaviacuruchet.

Други обаче подкрепиха Летисия. „Позор е, че толкова много жени критикуват друга жена заради нейната рокля. Живеем в 21-ви век, а не в 19-ти“, пише @larissapitta.

„Годината е 2022-ра и хората (предимно жени) критикуват друга жена с къса рокля?! Харесвам ярко розовия цвят на роклята и обувките и особено ми харесва, че през лятото по време на лична разходка тя е достатъчно уверена и модерна, за да облече къса рокля, подкрепи кралицата @florence.pit. /БГНЕС

Мадрид / Испания