Италия е третият финалист в Лигата на нациите

Италия се присъедини към Хърватия и Нидерландия във финалите на тазгодишното издание на турнира Лига на нациите, след като надигра Унгария с 2:0 като гост в последен мач от група Лига А, Група 3 на надпреварата. „Скуадрата“, която не успя да се класира на Мондиала в Катар, завърши по възходяща и постигна задължителния успех в Будапеща, който ги прати на финалите.

Федерико Димарко вкара втория гол във вратата на унгарците.

Джакомо Распадори, който отбеляза победния гол срещу Англия, откри резултата за европейските шампиони в 27-та минута, а Федерико Димарко удвои преднината на италианците в началото на второто полувреме. Възпитаниците на Роберто Манчини показаха страхотна ефективност, реализирайки два гола от три точни удара, като трябва да благодарят и на вратаря си Джанлуиджи Донарума, който се прояви с няколко добри спасявания.

В другия двубой от групата Англия и Германия завършиха наравно 3:3 в зрелище на „Уембли“. И шестте гола в Лондон паднаха след почивката. Илкай Гюндоган от дузпа и Кай Хаверц дадоха комфортен аванс за „Бундестима“, преди „Трите лъва“ да се вдигнат и да стигнат до пълен обрат след попаденията на Люк Шоу, Мейсън Маунт и Хари Кейн от дузпа. Вдъхновените домакини обаче завършиха групата без успех след късния изравнителен гол на Хаверц.

Хари Кейн реализира третото попадение в мрежата на Германия.

Италия, Хърватия и Нидерландия са три от четирите финалисти в Лигата на нациите, като последният ще бъде решен във вторник вечер, когато Португалия приема Испания. „Ла Фурия Роха“ изостава на две точки от „мореплавателите“ и се нуждае от задължителен успех, за да достигне финалната четворка.

Останалите резултати:

Лига В, Група 3:

Черна гора – Финландия 0:2

Румъния – Босна и Херцеговина 4:1

Лига D, Група 2:

Сан Марино – Естония 0:4. /БГНЕС