Италия и Германия не се победиха, Унгария шокира Англия

Италия и Германия завършиха 1:1 в мач от група 3 на Лига "А" в Лигата на нациите. Срещата на стадион "Ренато Дал‘Ара" в Болоня предложи емоции в заключителната част, а селекционерът на "адзурите" Роберто Манчини даде шанс за изява на много дебютанти.

Лоренцо Пелегрини отбеляза откриващото попадение за домакините в 70-ата минута, а германецът Джошуа Кимих се разписа в 73-ата. В следващия мач германците ще играят у дома срещу Англия, а италианците ще приемат Унгария, като и двете срещи ще се проведат на 7 юни.

По-рано вчера унгарците спечелиха с 1:0 домакинството си на "трите лъва". Единственото попадение в срещата на стадион "Пушкаш Арена" в Будапеща падна в 66-ата минута от дузпа, отсъдена за нарушение на Рийс Джеймс срещу Жолт Наги . Зад топката застана Доминик Собослай, който се разписа в долния десен ъгъл на вратата, пазена от Джордан Пикфорд.

Успехът е първи за Унгария над именития си съперник от 1962 година насам и ги изкачи на първото място във временното класиране.

Воденият от Ивайло Петев тим на Босна и Херцеговина завърши наравно 1:1 като гост на Финландия в мач от група 3 на Лига B. Теему Пуки даде аванс на финландците с гол от дузпа в края на първата част. Наказателният удар бе даден за игра с ръка на Пърчич, а като цяло до почивката домакините бяха доминиращият отбор.

Босненците обаче се добраха до равенството в крайния резултат след ключов ход на българския спец. В 83-тата минута Петев вкара в игра Смаил Превляк, който дълбоко в добавеното време на мача се разписа за крайното 1:1.

В другия мач от групата Черна гора спечели с 2:0 срещу Румъния и излезе начело в класирането. Попаденията на стадиона в Подгорица бяха дело на Стефан Мугоша и Марко Вукчевич в 66-ата и 87-ата минути.

В група 1 на дивизия С, Турция разгроми Фарьорските острови с 4:0 у дома.

Това е третото издание на турнира Лига на нациите. Мачовете от груповата фаза ще се играят от 2 до 14 юни и от 22 до 27 септември. Действащият победител е Франция. /БГНЕС