Италия подобри рекорда за най-дълга серия без загуба в историята

Европейският шампион Италия подобри рекорда за най-много поредни мачове без загуба в историята, след като направи нулево равенство при гостуването си на Швейцария в мач от група С на квалификациите за Мондиал 2022.

Жоржиньо пропусна дузпа за европейските шампиони

На стадион "Санкт Якоб" в Базел най-добрият шанс за гол бе за гостите, но халфът на тима Жоржиньо пропусна дузпа в началото на второто полувреме, след като вратарят на Швейцария Ян Зомер отрази удара му, като стражът на домакините се намеси отлично и при изстрел на Доменико Берарди през първата част. В крайна сметка до голове не се стигна и Италия записа рекорден 36-ти пореден мач без загуба.

За възпитаниците на Роберто Манчини обаче това бе втори пореден мач без победа след равенството с България миналата седмица, като тимът остава начело в групата с 11 точки от 5 мача, четири повече от втория Швейцария, който обаче е изиграл две срещи по-малко. След вчерашния си успех над Литва България заема трета позиция в групата с пет точки от пет мача.

В група Е нападателят на Белгия Ромалу Лукаку отбеляза своя мач номер 100 за родината си с гол при победата над Чехия с 3:0 у дома, докато Гарет Бейл изведе Уелс до успех при гостуването на Беларус, отбелязвайки и трите гола за победата с 3:2. Белгия води в класирането с 13 точки от пет мача, пред Чехия със 7 точки и Уелс с 6, но "драконите" са изиграли два мача по-малко от съперниците си.

Останалите резултати:

Група В:

Косово - Гърция 1:1

Испания - Грузия 4:0

Група I:

Албания - Унгария 1:0

Англия - Андора 4:0

Сан Марино - Полша 1:7

Група J:

Исландия - Северна Македония 2:2

Германия - Армения 6:0

Румъния - Лихтенщайн 2:0. /БГНЕС