Италия удари Германия за 1/2-финал на Евроволей 2021

Италия се класира за полуфиналите на Европейското първенство по волейбол за мъже, след като надигра убедително Германия с 3:0 гейма – в отделните части (25:13, 25:18 и 25:19).

Италианците не оставиха шансове на Германия.

„Скуадрата“ показа отлична игра и не остави никакви шансове на Бундестима, който елиминира България на 1/8-финалите на надпреварата. Италианците наложиха волята си след първите няколко точки в откриващия гейм, след които последва наказателна акция на един от фаворитите за европейската корона.

Най-резултатен за шесткратния европейски първенец бе Алесандро Микиелето с 13 точки – Даниеле Лавия добави 12, а Джулио Пинали се отчете с 11 пункта. За германците Мориц Карлицек наниза 11 точки. С осем завърши Линус Вебер.

В спор за място в неделния финал тимът на Фердинандо Де Джорджи ще играе с действащия шампион Сърбия, който отстрани вчера Нидерландия с 3:0 гейма. Двубоят в полския град Катовице ще бъде в събота. В другия полуфинален сблъсък един от домакините Полша чака съперника си, който ще бъде определен от срещата между Чехия и Словения. /БГНЕС