Италия вкара девет гола на Армения

Италия разгроми Армения с 9:1 в квалификация за Евро 2020 от група J. Мачът се игра на стадион "Ренцо Барбера" в Палермо.

По два гола отбелязаха Чиро Имобиле и Николо Дзаниоло, по един добавиха Николо Барела, Алесио Романьоли, Жоржиньо от дузпа, Рикардо Орсолини и Федерико Киеза. Почетният гол за арменците вкара Едгар Бабаян.

Италия спечели всичките си десет мача от групата, а головата разлика на "Скуадра Адзура" е 37:4. В другите мачове от тази група Гърция победи Финландия с 2:1 у дома, а Босна и Херцеговина срази Лихтенщайн с 3:0 като гост. Италия и Финландия се класираха за финалите на Евро 2020.

Убедителна победа постигна и Испания срещу Румъния в група F. Класиралият се предсрочно за европейските финали испански тим надви Румъния с 5:0 на стадион "Уанда Метрополитано" в Мадрид.

Жерард Морено се разписа на два пъти, по един гол реализираха Фабиан Руис, Микел Оярсабал, а Адриан Рус си вкара автогол. Другият сигурен участник в Евро 2020 Швеция победи Фарьорски острови с 3:0, а Малта загуби от Норвегия с 1:2. /БГНЕС