„Moonflower 72“ - суперяхта с изкуствен интелект, проектирана като остров

С общи усилия италианската престижна компания „Nauta Design“, известна с проектирането на луксозни яхти, и италианската корабостроителница „Wider“ създадоха проект за „Moonflower 72“. Суперяхтата ще впечатлява с лукс, комфорт и изтънченост и ще бъде готова до 2025 г.

Плавателният съд е с конструкция от стомана и алуминий. Разполага с пет етажа, от чиито тераси се открива красива гледка към морето.

„Moonflower 72“ е дълга 70 метра и има удължена палуба. Структурата ѝ е известна сред експертите като "остров" и е патент на „Nauta“, съобщава Ей Би Си.

Суперяхтата има сгъваеми тераси, което я прави уникална и позволява на собственика да разширява и стеснява пространството. Двете компании са взели предвид и околната среда, разчитайки на изкуствен интелект за разпределяне на енергия под формата на топлина.

Що се отнася до дизайна, „Moonflower 72“ е максимално близо до постигането на хармония с природата. Има много стъкло, хоризонтални линии и елегантност.

Задвижването се осъществява от система Wider hydride от два генератора с 1860 киловата мощност всеки. Има и батерия с капацитет около 1 мегават. /БГНЕС