Италиански дубъл в Супер-Г в Роза Хутор

Федерика Бриньоне записа четвърта победа от началото на сезона в Световната купа.

Италианките Федерика Бриньоне и София Годжа окупираха първите две места в супергигантския слалом в Роза Хутор, Русия, кръг от Световната купа по ски-алпийски дисциплини.

След като тежкият снеговалеж не позволи провеждането на спускането в руския курорт, днес Бриньоне бе много бърза по пресния сняг и записа първи успех в дисциплината от началото на сезона. 29-годишната италианка постигна време 1 минута, 25.33 секунди, за да постигне четвърти успех в Световната купа през кампанията. На 20 стотни за Бриньоне се нареди нейната сънародничка София Годжа, а на почетната стълбичка се качи и Йоана Хелен от Швейцария (+0.24 секунди).

Трасето в Роза Хутор бе трудно за участничките, като цели 12 от тях не успяха да завършат състезанието. След този успех Бриньоне се изкачи до първото място в класирането на Супер-Г с 216 точки, 16 повече от втората Корине Зютер. В генералното класиране за Световната купа Бриньоне е на втора позиция с 955 точки, 270 по-малко от лидерката Микаела Шифрин, която пропусна уикенда в Роза Хутор, за да си почине и да се подготви за стартовете в Гармиш-Партенкирхен следващата седмица. /БГНЕС