Италия надви Украйна за дебютен успех при Спалети

Италия надигра Украйна с 2:1 у дома в европейска квалификация от група С. На „Сан Сиро“ в Милано „Скуадрата“ актуалният европейски шампион удържа съперника за първа победа под ръководството на новия селекционер Лучано Спалети.

В герой за „адзурите“ се превърна Давиде Фратези, който реализира и двете попадения за тима. Той откри резултата в 12-та минута, а след около половин час игра отново бе в прегръдките на съотборниците си. Украинците върнаха един гол в края на първото полувреме чрез Андрий Ярмоленко, но не съумяха да стигнат до нещо повече след почивката.

Така Италия застана на втора позиция в таблицата с актив от 7 точки – толкова има и третият Украйна, но „Скуадрата“ взе прекия мач помежду им. Северна Македония също има 7 пункта, след като се наложи над Малта с 2:0 като гост, но македонци и украинци са с мач повече от италианците. Лидер е Англия с 13 точки. За Украйна и Италия предстоят домакинства съответно на Северна Македония и Малта в следващите им евроквалификации в средата на октомври.

В група I, Румъния победи 10 от Косово с 2:0 у дома. Двубоят обаче ще се запомни с това, че започна с голямо закъснение, тъй като първоначално бе прекъснат заради издигнати анти-косовски транспаранти от румънски хулигани. Иначе, Ведат Мурики остави косоварите с десет души на терена след втори жълт картон в края на полувремето. След почивката Николае Станчу пропусна дузпа за домакините, преди да се разпише в 83-та минута, а в края точен за румънците бе и резервата Валентин Михайла.

Останалите резултати:

Група А:

Норвегия – Грузия 2:1

Испания – Кипър 6:0

Група F:

Белгия – Естония 5:0

Швеция – Австрия 1:3

Група I:

Израел – Беларус 1:0

Швейцария – Андора 3:0. /БГНЕС