Ицо Хазарта: Депутатският имунитет само за мен ли е или и за шепа нещастни фашисти

Народният представител от "Продължаваме промяната" Христо Петров отправи кратка иронична забележка към депутатите от най-малката парламентарна група, предаде репортер на БГНЕС.

Изказването на депутата дойде по време на обсъждането в зала на предложението за внасяне на проект за компенсаторен механизъм за небитовите крайни потребители на енергийния пазар, след като от „Възраждане” се опитаха да отклонят темата към събитията от протеста им пред НС в сряда и полемиката относно зелените сертификати.

„Имам един въпрос в тази зала – както във вашите редици, така и в нашите има много добри специалисти - професори, медици, юристи. Ако аз утре реша и извикам 500 или 1000 човека от хората, които са гласували за мен и им кажа да блъскат полицаи, елате да поблъскате полицаи. Може да ви дам по 40 лева. Не е ли правилно главният прокурор да поиска депутатския ми имунитет и да бъда съден. Въпросът ми е прост - дали в закона пише, че депутатският имунитет важи само за мен или и за шепа нещастни фашисти”, заяви Петров.

В крайна сметка напрежението беше овладяно и депутатите се върнаха към първоначалната тема. /БГНЕС