ИТН и БСП със сходна визия за развитието на икономиката

Експертна среща по темите икономика и финанси проведоха представители на „Има такъв народ“ и „БСП за България“ в парламента, предаде репортер на БГНЕС.

Разговорите са част от серията консултации по конкретни политики, които от формацията на популярния телевизионен водещ Слави Трифонов предприеха с парламентарно представените формации, чиято крайна цел е подкрепа за излъчване на правителството с мандат на първата политическа сила.

„Срещата премина в конструктивен дух. И двете страни изложихме програмите си по икономика и финанси, намираме много общи неща. Радвам се, че има воля за промяна на процесите, да направим устойчива икономиката на България. Ще се стремим в следващия мандат да има повече инвестиции, малките и средните предприятия да бъдат по-стабилни, а техният бизнес да бъде по-успешен. Най-вече внедряването на кръговата икономика в България“, обобщи след разговорите Любомир Каримански от ИТН.

Той бе категоричен, че на срещата са обсъждани единствено политики, но и персонален състав на проектокабинета. „Аз съм експертно лице в „Има такъв народ“, имена на министри не съм обсъждал. Обсъждам единствено експертната част на програмата в частта за икономика, финанси и електронно управление“, посочи той.

„Срещата мина на професионално равнище и ние намерихме общ език поради една обща причина и тя е, че и двете програми са правени съобразно политиките, които провеждат страните-членки на ЕС“, допълни от своя страна проф. Румен Гечев от левицата. „Както и да се развият нещата, двете страни сме готови да подкрепим всички разумни за България решения“, каза още той.

На въпрос за идеята на ИТН за концесиониране на „Автомагистали” и приватизация на ББР, Гечев каза: „Още в самото начало те казаха, че нямат в програмата си такъв елемент и това е била идея на предния кандидат за премиер.” /БГНЕС