ИТН: Името на премиера ще е ясно, когато ни връчат мандата

Съставът на новото правителство няма да бъде обявен до края на седмицата, както беше казано преди няколко дни. Това обяви в Народното събрание Ивайло Вълчев от „Има такъв народ“.

Ивайло Вълчев

От партията обявиха, че разговорите на експертно равнище продължават.

„Не сме получили мандат, че да обявяваме имена. В момента, в който бъде връчен мандатът, името на премиера ще стане ясно“, каза Вълчев, цитиран от БНР.

На въпрос „защо си говорят с декларации с „Демократична България“ от парламентарната трибуна?“ той отговори, че няма да градят поведението си по начин, който се очаква от тях.

От своя страна председателят на парламентарната група на „Демократична България“ Христо Иванов днес настоя да се върви към ангажиращи разговори.

„Разговори, от които следва политически ангажимент, а не просто да си говорим приятно в посока на Луната, общо взето. Да си говорим с участие на хора, които са номинирани за министри, за да видим каква е тяхната визия, да са хора с биография, които показват, че могат да се противопоставят на този модел. И освен това да има една яснота в парламента за това управление на каква конфигурация ще се опира, за да не отваряме вратите за тези ситуации, които са ни познати, в които ДПС, така да се каже, може да сърфира вътре и вън в мнозинствата“. /БГНЕС