Юнайтед и Лестър поделиха точките на “Олд Трафорд”

Манчестър Юнайтед и Лестър завършиха наравно 1:1 в среща от 31-ия кръг на английската Висша лига. На “Олд Трафорд” всичко най-любопитно се случи след почивката.

Фред (л) вкара изравнителния гол за "червените дяволи".

Келечи Ихеаначо откри резултата за “лисиците” в 63-та минута след отлично центриране на Джеймс Мадисън, който получи пас от спрелия атака на домакините Кийрнан Дюсбъри-Хол. Радостта на гостите трая само три минути. Каспер Шмайхел не изчисти уверено топката и манчестърци достигнаха до възможност за удар чрез наскоро подписалия нов договор Бруно Фернандеш. Португалският национал стреля, Шмайхел изби, но топката попадна на пътя на Фред, който от близка дистанция не сбърка и върна “червените дяволи” в сблъсъка. Ихеаначо имаше шанс да изведе отново възпитаниците на Брендан Роджърс с едни гърди напред, но пропусна изгодно положение след грешка на Джейдън Санчо, а Давид де Хеа показа страхотен рефлекс, за да отрази опасен изстрел с глава на играч на гостите.

В 80-та минута Мадисън прониза испанския страж след пас на голмайстора за първия гол, но попадението бе отменено след намеса на Системата за видеоповторение (ВАР) поради нарушение на Ихеаначо срещу Рафаел Варан около границата на наказателното поле. В края воденият от Ралф Рангник тим можеше да стигне до трите точки, но Уесли Фофана се намеси решително при подаване в наказателното поле, избивайки в корнер. Това бе нов удар по амбициите на манчестърци за място в топ 4, като отборът е вече шести с 51 точки, на три от четвъртия Арсенал, който обаче е с два мача в резерв. Лестър е девети с 37 пункта.

За “лисиците” предстои домакинство на ПСВ Айндховен в първи четвъртфинален мач от Лигата на конференциите, преди тимът да приеме Кристъл Палас в първенството, докато “червените дяволи” гостуват на закъсалия Евертън в Премиършип идната събота. /БГНЕС