Юнайтед и Сити се разминаха в четвъртфиналите за ФА Къп

Венсан Компани ще се завърне срещу бившия си тим, след като Бърнли бе изтеглен да се изправи срещу Манчестър Сити в 1/4-финалите на турнира за Купата на Футболната асоциация на Англия.

Бившият капитан на „гражданите“ спечели надпреварата два пъти по време на 11-те си години на „Етихад“, но сега ще гостува в Манчестър като мениджър на водача в класирането на Чемпиъншип. Сити стигнаха до последните осем в съревнованието след класически успех над Бристъл Сити с 3:0, докато Бърнли се наложи над Флийтууд Таун.

Венсан Компани ще се завърне на "Етихад" като мениджър на Бърнли.

Наградата за късните два гола на Манчестър Юнайтед при обрата срещу Уест Хем е нов домакински мач срещу лондонски съперник от Премиършип – Фулъм. Брайтън пък има отлични шансове за полуфинал в турнира, след като бе изтеглен да играе с четвъртодивизионния Гримзби Таун. Клубът стигна до четвъртфиналите за първи път от 1939-а година насам след изненадваща победа при визитата на Саутхемптън. Ще има и сблъсък между отбори от Чемпиъншип, като Шефилд Юнайтед, който елиминира Тотнъм, се изправя срещу Блекбърн.

1/4-финалите ще се проведат на 18/19 март, докато полуфиналите са насрочени за уикенда на събота, 22 април. Финалът е на 3 юни в събота.

Пълен жребий за 1/4-финалите във ФА Къп:

Манчестър Сити – Бърнли

Манчестър Юнайтед – Фулъм

Брайтън – Гримзби

Шефилд Юнайтед – Блекбърн. /БГНЕС