Юнайтед изхвърли Барселона, сензацията Унион взе скалпа и на Аякс

За втора поредна година Барселона приключи европейското си участие в елиминациите на Лига Европа, след като преди това не успя да прескочи групите на Шампионската лига. Манчестър Юнайтед елиминира каталунците с 2:1 след обрат на "Орд Трафорд". Първият мач бе завършил при резултат 2:2.

Единственият гол през първото полувреме бе дело на Роберт Левандовски. Полякът бе точен от дузпа в 18-ата минута и така вече има 25 гола в 30 мача откакто премина в Барса, като така за дванадесети пореден сезон стига до поне 25 попадения.

Още в 47-ата минута обаче Фред изравни след асистенция на Бруно Фернандес, а в 73-ата минута резервата Антони подпечата пълния обрат за англичаните.

Попадението му бе под №19 за футболист на Юнайтед, появил се в игра от пейката. Манчестър е абсолютен лидер по този показател сред отборите от Топ 5 първенствата на Европа.

В същото време Унион Берлин победа с 3:1 Аякс на "Старото лесничейство" и след 0:0 в Амстердам също продължава напред.

Германците поведоха в 20-ата минута от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Калвин Баси. Зад топката застана Робин Нохе, който бе точен. Херонимо Руи закачи топката, но само колкото да я отклони в гредата и от там тя влезе в мрежата му. В 44-ата Унион удвои аванса си. Йосип Юранович нанесе удар с левия крак от границата на наказателното поле, а Руи бе крайно неубедителен - 2:0.

Две минути след почивката Аякс се върна в мача. Стивън Бергвайн проби отляво и центрира към наказателното поле. Мохамед Кудус, който бе абсолютно забравен от защитниците на Унион чукна топката съвсем леко, но достатъчно, за да я прати в мрежата. Мигновено Унион възстанови аванса си от две попадения. След много добро центриране от корнер на Йосис Юранович Данильо Доеки засече мощно с глава и не остави шансове за Херонимо Руи - 3:1.

В 60-ата минута Аякс имаше страхотен шанс да намали изоставането си, но от изключително изгодна позиция Мохамед Кудус не уцели вратата. Постепенно Унион успокои темпото и не даде особено много шансове на Аякс, който изглежда се бе предал и не успя по никакъв начин да застраши вратата на германците.

Резултати:

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – Барселона 2:1 (4:3 общ резултат)

Рен – ШАХТЬОР ДОНЕЦК 2:1 (3:3 , 4:5 при дузпите)

УНИОН БЕРЛИН - Аякс 3:1 (3:1т)

РОМА - Залцбург 2:0 (2:1)

Монако – БАЙЕР ЛЕВЕРКУЗЕН 2:3 (5:5, 3:5 при дузпите)

ПСВ Айндховен – СЕВИЛЯ 2:0 (2:3)

Мидтиланд – СПОРТИНГ ЛИСАБОН 0:4 (1:5)

Нант – ЮВЕНТУС 0:3 (1:4)

Заб.: Отборите с главни букви продължават напред в турнира. /БГНЕС