Юнайтед с класика срещу Шериф, ПСВ срази Арсенал

Манчестър Юнайтед надигра Шериф Тираспол с 3:0 у дома и се класира за елиминациите на турнира Лига Европа. На „Олд Трафорд“ „червените дяволи“ имаха пълно надмощие над молдовците и закономерно стигнаха до победата.

Възпитаниците на Ерик тен Хаг се нуждаеха от точка, за да си гарантират място в следващата фаза на надпреварата, но разсеяха всички съмнения с класически успех. След няколко пропуска и добри намеси на стража на гостите Максим Ковал, Юнайтед поведоха в края на първата част след точната интервенция на Диого Далот. След почивката Маркъс Рашфорд и подновилият наскоро тренировки Кристиано Роналдо оформиха крайното 3:0.

Кристиано Роналдо (л) бележи третия гол във вратата на Шериф.

Манчестърци са втори в групата с 12 точки, на три от Реал Сосиедад, който продължава със стопроцентов актив в група Е след победата над Омония в Кипър с 2:0. В последния кръг испанците приемат Юнайтед, като Тен Хаг и компания могат да изместят противника от върха при успех с два гола разлика.

В среща от група А, ПСВ Айндховен също си гарантира участие напред, след като нанесе първа загуба на Арсенал от началото на кампанията в турнира след 2:0. Джоуи Верман и влезлият от пейката Люк де Йонг донесоха трите точки на домакините след почивката. С тях отборът събра актив от 10 пункта на второто място, на две от лидера Арсенал, който се нуждае от успех над Цюрих у дома, ако не иска да остане втори в групата, имайки предвид победа на ПСВ над Будьо/Глимт в Норвегия.

Рома стигна до трудни три точки при гостуването на ХИК Хелзинки след успех с 2:1. "Вълците" поведоха в края на първото полувреме и успяха да се справят въпреки изравнителния гол на съперника. Победата на Жозе Моуриньо и компания изравни отбора по точки с втория в група С Лудогорец, който загуби от Бетис. В последния кръг от срещи Рома приема българския шампион на „Олимпико“, като се нуждае от задължителен успех - равенство не устройва "вълците" поради загубата в Разград.

Люк де Йонг (л) се отчете с гол и асистенция за ПСВ при победата над Арсенал.

Вече са ясни четири отбора, които продължават към 1/8-финалите в надпреварата. Това са испанският Бетис, белгийският Юнион Сен Жилоаз, германският Фрайбург и унгарският Ференцварош.

Всички резултати в Лига Европа:

Група А:

Цюрих – Будьо/Глимт 2:1

ПСВ Айндховен – Арсенал 2:0

Група В:

АЕК Ларнака – Динамо Киев 3:3

Фенербахче – Рен 3:3

Група С:

Лудогорец – Бетис 0:1

ХИК Хелзинки – Рома 1:2

Група D:

Малмьо – Юнион Сен Жилоаз 0:2

Унион Берлин – Брага 1:0

Група Е:

Манчестър Юнайтед – Шериф Тираспол 3:0

Омония – Реал Сосиедад 0:2

Група F:

Лацио – Мидтиланд 2:1

Щурм Грац – Фейенорд 1:0

Група G:

Фрайбург – Олимпиакос 1:1

Нант – Карабах 2:1

Група Н:

Ференцварош – Монако 1:1

Цървена звезда – Трабзонспор 2:1. /БГНЕС