Юнайтед с паметен обрат срещу Ливърпул в зрелище на "Олд Трафорд"

Манчестър Юнайтед сложи край на мечтата на Ливърпул за четири трофея в прощалния сезон на мениджъра Юрген Клоп, след като спечели голямото дерби между двата тима от четвъртфиналите на ФА Къп с 4:3 след продължения.


На "Олд Трафорд" двата тима направиха истинско зрелище, а "червените дяволи" на два пъти бяха близо до загубата, но в крайна сметка показаха характер, за да запишат най-важната си победа от началото на сезона. Домакините започнаха по-активно двубоя и натискът им даде резултат в 10-та минута, когато Скот Мактомини се разписа от добавка, след като Келехер отрази удар на Алехандро Гарначо. В следващите минути играчите на Юрген Клоп натиснаха в търсене на изравнителен гол, но по-добрите шансове бяха пред съперника, като Мактомини пропусна отличен шанс да удвои. Настойчивостта на Ливърпул даде резултат в края на полувремето, когато Алексис Мак Алистър и Мохамед Салах вкараха два гола в рамките на три минути, с което гостите се отделиха с аванс на почивката.

През втората част Ливърпул доминираше на терена, а домакините изглеждаха безпомощни в атака. "Червените" пропуснаха няколко изгодни ситуации и това бе наказано от резервата Антони, който изравни с майсторски изстрел от трудна позиция в 87-та минута. Още в ответната атака гредата спаси Юнайтед след удар на Харви Елиът, но в заключителните пет минути "червените дяволи" наложиха сериозен натиск, който им донесе златния шанс за Рашфорд, който обаче английският национал пропусна, което означаваше, че ще се играят продължения.

Домакините започнаха по-активно продълженията, но бяха попарени от гол на Харви Елиът в 105-та минута. Халфът на мърсисайдци се разписа с далечен изстрел, който се отби от крака на Кристиан Ериксен и не остави шансове на Андре Онана. Притиснати до стената, играчите на Ерик тен Хаг още веднъж намериха сили да се върнат в мача и изравниха в 112-та минута, когато Дарвин Нунес изгуби топката в центъра, Мактомини намери Рашфорд с отличен пас, а този път нападателят не сбърка.

Развръзката дойде в 121-та минута, когато Амад Диало отне топката на Елиът и двамата с Гарначо организираха бърза контраатака, която Диало завърши с точен удар по диагонала. В радостта си младокът забрави, че вече има жълт картон и си свали екипа, което му донесе изгонване, но това беше без значение, тъй като Манчестър Юнайтед записа знаменита победа над големия си опонент.

Така Манчестър Юнайтед се присъедини към Манчестър Сити, Ковънтри Сити и Челси в полуфиналите на ФА Къп. /БГНЕС