Дяволски добър Юнайтед не пожали Тотнъм, Кристиано се разсърди

Манчестър Юнайтед изигра един от най-добрите си мачове от началото на сезона, за да спечели с 2:0 домакинството си на Тотнъм.

Тимът на Ерик тен Хааг създаде куп положения и само отличните намеси на Юго Лорис спасиха "шпорите" от голям резил на "Олд Трафорд". Още през първата част домакините отправиха 19 удара към вратата на французина, но той спаси всичко и нулевото равенство се запази. Тотнъм играеше доста дефанзивно и атакуваше твърде рядко.

Втората част започна с гол за Юнайтед, а негов автор стана Фред след удар извън наказателното поле и фатален рикошет в краката на Бен Дейвис. В 69-ата минута Бруно Фернандеш удвои с прецизен фалц след блокиран шут на Фред.

Лорис продължаваше да прави спасявания и на няколко пъти попречи на Маркъс Рашфорд да се разпише. Втори гол на Фернандеш пък беше отменен заради засада. Кристиано Роналдо остана на пейката и не се появи в игра, макар че още в началото на втората част да бе пратен да загрява. Обиден той явно реши да не догледа мача и няколко минути преди края му демонстративно се прибра в съблекалнята.

В крайна сметка Юнайтед постигна още една победа на своя стадион срещу пряк конкурент за топ 4, след като по-рано през сезона взе дербитата срещу Арсенал и Ливърпул у дома."Червените дяволи" се придвижиха на пето място в класирането с 19 т., една зад четвъртия Челси. Тотнъм остава трети с 23 т., но и с мач повече.

В друг мач от кръга Брентфорд спря серията на Челси от 5 поредни победи. Мачът на "Къмюнити Стейдиъм" завърши 0:0.

Вратарите Давид Рая и Кепа Арисабалага обраха овациите с отлични намеси. Домакините имаха по-добрите шансове да спечелят и определено могат да съжаляват, че не сломиха "сините" за втори пореден път след знаменитото 4:1 на "Стамфорд Бридж" в края на миналия сезон. В класирането Челси събра 20 точки и се намира на 4-то място. Брентфорд има 14 пункта и заема 13-та позиция. В следващия кръг Челси приема Манчестър Юнайтед, докато Брентфорд гостува на Астън Вила.

Ливърпул пък спечели с 1:0 домакинството си на Уест Хем.

„Червените“ откриха резултата на „Анфийлд“ в 22-ата минута, когато Костас Цимикас центрира в наказателното поле на „чуковете“, където връхлитащият Дарвин Нунес с удар глава прати топката в далечния ляв ъгъл на вратата, пазена от Лукаш Фабиански. В 39-ата уругваецът можеше да удвои преднината на Ливърпул, но изстрелът му от границата на наказателното поле на гостите се отби в десния страничен стълб.

Уест Хем получи страхотна възможност да възстанови равенството в предпоследната минута на първата част, когато бранителят на домакините Джо Гомес фаулира Джаред Боуен в пеналтерията на „мърсисайдци“ и съставът на Дейвис Мойс получи правото да изпълни дузпа. Зад топката застана потърпевшият Боуен, чийто слаб удар от бялата точка бе избит от страна на Ливърпул Алисон. В класирането Ливърпул събра актив от 16 точки и се изкачи на седмото място. Уест Хем е 13-и с 11 пункта от 11 изиграни срещи.

Други резултати:

Борнемут - Саутхемптън 0:1

Нюкасъл - Евертън 1:0. /БГНЕС