Юнайтед се сринаха срещу Севиля след два късни автогола

Манчестър Юнайтед и Севиля направиха равенство 2:2 в първи четвъртфинален сблъсък от турнира Лига Европа. На "Олд Трафорд" "червените дяволи" имаха комфортен аванс от два чисти гола до 84-та минута, но се сринаха в заключителните минути след два автогола.

Началото на срещата бе изцяло за тима на Ерик тен Хаг, който в рамките на седем минути стигна до две попадения. Техен автор бе Марсел Забицер, който на два пъти се възползва от лошата игра в защита на андалусийци. Ситуацията за рекордьора по трофеи от надпреварата изглеждаше тежка, но все пак възпитаниците на Хосе Луис Мендилибар намалиха пасива си в 84-та минута след автогол на Тирел Маласия. В третата минута на добавеното време кошмарът за домакините придоби пълни размери, когато и Хари Магуайър намери собствената врата за крайното 2:2. Така интригата остава за реванша след седмица.

Играчите на Севиля ликуват след автогола на Хари Магуайър в добавеното време.

В друга среща от ЛЕ, Ювентус взе минимален аванс срещу Спортинг Лисабон след победа с 1:0 в Торино. В герой за "Старата госпожа" се превърна неочакван голмайстор - защитникът Федерико Гати, който бе точен в 73-та минута. Гостите бяха по-опасни пред вратата на "бианконерите", но в крайна сметка запазват всички шансове да продължат напред, след като в предишния кръг отстраниха лидера в английската Висша лига Арсенал след изпълнение на дузпи.

В другите два мача, Фейенорд си отмъсти частично на Рома за загубата във финала на Лигата на конференциите след успех с 1:0 у дома, а Байер Леверкузен и Унион Сен Жилоа завършиха наравно 1:1 в Германия.

Дани Ингс (л) извежда Уест Хем напред в резултата срещу Гент.

В Лигата на конференциите, Уест Хем си тръгна с равенство от Гент след 1:1 в Белгия. Дани Ингс изведе гостите от Лондон напред в резултата в добавеното време на първата част, но Уго Кайперс възстанови паритета след почивката. В края главният съдия разгледа внимателно ситуация за дузпа в полза на "чуковете" за нарушение срещу Лукас Пакета, но в крайна сметка такова не бе отсъдено и така всичко ще се реши на реванша в Англия.

Всички резултати от първите 1/4-финали в Лига Европа:

Фейенорд - Рома 1:0

Байер Леверкузен - Унион Сен Жилоа 1:1

Ювентус - Спортинг 1:0

Манчестър Юнайтед - Севиля 2:2

Всички резултати от първите 1/4-финали в Лига на конференциите:

Гент - Уест Хем 1:1

Андерлехт - АЗ Алкмаар 2:0

Базел - Ница 2:2

Лех Познан - Фиорентина 1:4. /БГНЕС