Юрген Клоп: Не разполагаме със състав, който да спечели всички трофеи

"Не е имало случай, в който да не съм искал да отидем на финал. Просто не сме имали силите да стигнем до последния мач в даден турнир. Не разполагаме със състав, който да може да спечели всички трофеи. Това е нашият първи финал за Купата на Футболната асоциация и отчаяно желаем победата. Познаваме доста добре нашия противник", заяви мениджърът на Ливърпул Югрен Клоп на пресконференция преди финала срещу Челси в събота.


По-рано през сезона Ливърпул победи "сините" след дузпи и триумфира с Купата на Лигата.

"Челси е специалист по печелене на тази купа. Не сме ги побеждавали с игра, просто ни провървя при дузпите. Без късмет нищо не се случва, а в онзи ден шансът беше на наша страна", каза още германският специалист, който пое Ливърпул през 2015 година.

"Червените" се класираха за финала за купата на Футболната асоциация за първи път в последните десет сезона. Отборът от Мърсисайд има седем трофея от най-стария футболен турнир в света.

Дефанзивният халф Фабиньо няма да играе в съботната среща на "Уембли".

"Сезонът е доста тежък за нас, особено когато имаме шансове да триумфираме с четири трофея. Финалът за купата на Футболната асоциация никога не е обикновен мач. Двубоят е много специален, за някои дори е най-големият в кариерата. Искаме да се насладим и да зарадваме нашите запалянковци. Желаем да използваме тази възможност", завърши Юрген Клоп.

На 28 май Ливърпул ще играе срещу Реал Мадрид във финала в Шампионската лига. Само два кръга преди края на сезона "червените" изостават на три точки зад лидера във Висшата лига Манчестър Сити. /БГНЕС