Юве гостува в Неапол в опит да завърже още повече битката за Скудетото

Наполи посреща Ювентус в първи мач от 18-ия кръг на италианската Серия А. Дербито между първия и втория в класирането е тази вечер от 21:45 часа българско време.

Неаполитанци приемат „бианконерите“ с аванс от седем точки на върха в подреждането. Тимът на Лучано Спалети започна новата година с дебютно поражение в шампионата, губейки от Интер с 0:1 в Милано. След това обаче „партенопеите“ се реваншираха за загубата, печелейки визитата си на Сампдория с 2:0, за да влязат със самочувствие в сблъсъка с Юве.

Дербито от 18-ия кръг на италианската Серия А е с начален час 21:45 българско време.

Възпитаниците на Масимилиано Алегри от своя страна са в топ форма в последно време, като са в серия от осем последователни победи в Лигата – още по-впечатляващото е, че и осемте са без допуснат гол. „Старата госпожа“ стартира много посредствено сезона и отпадна от групите на Шампионска лига, но вярата на ръководството в Алегри се отплати и грандът от Торино постепенно започна да се изкачва в класирането, като има реален шанс да съкрати още от аванса на Наполи. Първите два мача за годината на Юве показаха и нещо, което дава допълнително оптимизъм на техните фенове – успехите срещу новака Кремонезе и Удинезе бяха изковани в последните минути, което е признак на шампионски манталитет.

Със сигурност торинци не страдат от липса на такъв, след като доскоро доминираха в първенството – отборът бе в серия от девет поредни титли между 2011-12 и 2019-20, но последните две Скудета отидоха на сметката на Интер и Милан. Наполи е реален претендент за трети пореден шампион след хегемонията на „бианконерите“, но ще бъде поставен пред редица тестове до края на кампанията.

След днешния сблъсък двата тима ще имат ангажименти и за Купата на Италия, където са домакини – Юве приема Монца на Валентин Антов в четвъртък, 19 януари, докато Наполи посреща Кремонезе два дни по-рано. /БГНЕС