Юве измъкна трите точки срещу Верона с последния удар в мача

Ювентус излъга Верона с 1:0 в късния съботен мач от италианската Серия А, след като Андреа Камбиасо се разписа в шестата минута на добавеното време. Победата изпрати клуба от Торино на върха на таблицата. След този успех тимът на Масимилиано Алегри събра 23 точки. “Бианконерите” имат една повече от втория Интер и са на две пред Милан, като грандовете от Милано са с мач по-малко.

Облекчението след победния гол на Камбиасо беше осезаемо за Юве, тъй като на два пъти попадения на Мойс Кийн бяха отменени от видео асистент рефера. Това бе една изключително разочароваща вечер за 23-годишния италиански нападател. Първият гол на Кийн дойде след брилянтен соло ход, като бе отменен за изключително тънка засада. Вторият гол на нападателя беше отменен за фаул от самия Кийн по време на атаката.

Ювентус трябваше да преживее още едно разочарование в средата на втората част. Макени проби до аутлинията и подаде назад към Киеза. Атакуващият футболист стреля от точката на дузпата, но футболист на Верона изчисти точно преди топката да влезе в мрежата.

Тимът на Верона удържа ремито почти до последно. Но при няколко оставащи секунди до края, удар с глава на Аркадиуш Милик се върна от гредата и Камбиасо успя да вкара топката, за да хвърли в екстаз зрителите на “Алианц Стейдиъм”.

Това бе втора поредна победа за Ювентус и четвърта последователна суха мрежа в Серия А. В следващия кръг торинският гранд гостува на Фиорентина, който към момента е 6-ти в класирането. /БГНЕС