Юве удари Интер и се върна в битката за топ 4, Лацио взе дербито с Рома

Ювентус надигра Интер с минималното 1:0 в едно от двете неделни дербита от 27-ия кръг на италианската Серия А.

„Бианконерите“ стигнаха до победата с гол на Филип Костич в 23-та минута. В ролята на асистент за попадението се превърна Адриен Рабио. Домакините опитаха да се завърнат в срещата, но въпреки по-големия контрол на топката, не съумяха да стигнат поне до точка. В края двата състава останаха с по-десет души на терена, след като влезлите от резервната скамейка Данило Д‘Амброзио и Леандро Паредес бяха изгонени за втори жълти картони.

Филип Костич реализира победния гол във вратата на "нерадзурите".

В класирането Интер е трети с 50 точки, а Юве, който бе наказан с 15 точки отнемане от актива, има вече 41, на седем от четвъртия Милан, който отстъпи на Удинезе. За „Старата госпожа“ предстои домакинство на Верона, докато „нерадзурите“ приемат Фиорентина.

В дербито на Рим по-рано вечерта, Лацио ликува след успех над Рома с 1:0. „Орлите“ стигнаха до ценната победа след почивката, а в мача бяха показани цели три червени картона.

Играчите на Лацио миг след попадението на Матия Дзакани.

Роджър Ибанес бе изгонен от гостите още в 32-та минута за втори жълт картон, което наклони сериозно везните в полза на домакините. Те се възползваха максимално от численото си преимущество, откривайки резултата в 65-та минута Матия Дзакани. Дълбоко в добавеното време главният съдия Давиде Маса показа още два червени картона. Адам Марушич от Лацио и Браян Кристанте от Рома поеха преждевременно към съблекалните, като Марушич бе изгонен с директен червен.

С успеха си Лацио се изкачи на второто място с 52 точки, докато Рома е пети с 47 пункта, на един от четвъртия Милан. В следващия кръг „вълците“ посрещат Сампдория, докато за „орлите“ предстои гостуване на Валентин Антов и Монца. /БГНЕС