Ювентус договори Погба за срок от четири години

Ювентус постигна споразумение за привличането на Пол Погба със свободен трансфер за срок от четири години. Френският национал се очаква да пристигне в Торино в събота за медицински прегледи и да подпише официално своя договор.

Пол Погба.

Полузащитникът бе свободен да преговаря с клубове относно новия си отбор от януари насам. Погба напусна Манчестър Юнайтед след изтичането на контракта си миналия месец. Преминаването в редиците на „Старата госпожа“ ще отбележи завръщане в клуба, където Погба прекара четири години, преди да се завърне обратно в Юнайтед през 2016.

Доближавайки се до 30-те си години, халфът е наясно, че това може да е последният му голям трансфер в професионалната кариера и искаше да обмисли внимателно решението си.

Манчестър Сити също отправи оферта за привличането на Погба от градския съперник, като мениджърът на „гражданите“ Пеп Гуардиола се срещна с полузащитника и клуба изпрати предложение със скъп договор, за да демонстрира желанието си да го закупи. Но докато световният шампион с Франция обмисли офертата на Сити, той счета, че шумът и омразата у „червените дяволи“ при подобна сделка няма да си струват. /БГНЕС