Ювентус и Челси поглеждат към 1/4-финалите в ШЛ

Нови два четвъртфиналиста в Шампионската лига ще бъдат определени тази вечер. Ювентус приема Виляреал от 22:00 часа българско време, докато Челси гостува на Лил в същия час.

Ювентус и Виляреал се впускат в битка тази вечер.

„Старата госпожа“ ще се опита да се класира за последните осем в турнира, след като първият мач на испанска земя завърши при равенство 1:1. Старши треньорът на торинци Масимилиано Алегри ще може да разчита отново на трима ключови играчи, които вероятно ще получат шанс от пейката в лицето на възстановените Пауло Дибала, Джорджо Киелини и Федерико Бернардески. От своя страна, наставникът на испанците Унай Емери ще вдига Жерард Морено, който е с проблем в прасеца. „Жълтата подводница“ е действащ носител на Лига Европа и не бива да бъде отписван, след като излезе от група с Манчестър Юнайтед и Аталанта.

В другия мач от програмата тази вечер, Челси изглежда с единия крак в четвъртфиналите след успеха с 2:0 в Лондон. „Сините“ бяха ударени с тежки рестрикции и могат да похарчат до 20 000 паунда за пътуването във Франция, но мениджърът им Томас Тухел заяви вчера на пресконференция, че отборът няма никакви оправдания, независимо от замразяването активите на руския им собственик Роман Абрамович, който бе обявил вече продажбата на клуба. Действащият европейски клубен шампион ще има за съперник шампиона на Франция, който ще се опита да се противопостави на по-именития си противник и ако се раздели с турнира, да го направи по достоен начин.

За четвъртфиналите в ШЛ вече се класираха рекордьорът по отличия Реал Мадрид, вицешампионът от последното издание Манчестър Сити, Байерн Мюнхен, Ливърпул, Атлетико Мадрид и Бенфика. /БГНЕС