Ювентус оцеля срещу Каляри след обрат

Ювентус победи Каляри с 2:1 като гост в мач от 32-ия кръг на Серия "А". С успеха торинци събраха 62 точки и заемат четвъртото. Каляри е точно над чертата на изпадащите – 17-та позиция, с 25 т.

"Бианконерите" допуснаха попадение още 10-ата минута. Разван Марин намери Жоао Педро, който с шут в горния ляв ъгъл матира Войсчех Счесни за 1:0. Влахович и Пауло Дибала изпуснаха да изравнят В средата на полувремето Лука Пелегрини стреля, топката се отби в Адриен Рабио и влетя в мрежата. След намесата на ВАР обаче голът беше отменен за игра с ръка на френския национал.

В 45-ата минута Краньо спаси силен изстрел и на Хуан Куадрадо, но малко по-късно Юве изравни. Колумбиецът намери Матайс де Лихт, който засече с глава отблизо за 1:1.

Второто полувреме започна с отменен гол на Джорджо Киелини заради засада. В 71-ата минута Куадрадо пропиля възможност за пълен обрат, след като не уцели вратата.

Четвърт час преди края логичното се случи и Юве най-накрая вкара второ попадение. Дибала изведе Влахович през центъра на защитата и той чукна топката покрай вратаря за крайното 2:1.

Малко по-рано през деня Интер спечели с 2:0 домакинството си на Верона и се доближи само на точка от лидера Милан. /БГНЕС