Ювентус с първа грешна стъпка в Серия А

Ювентус стъпи накриво за първи път от началото на новия сезон в италианската Серия А, след като направи нулево равенство при гостуването на Сампдория в мач от втория кръг на шампионата.

Сампдория стигна до заслужена точка срещу "Старата госпожа".

„Старата госпожа“ започна уверено кампанията във висшия футболен ешелон на Италия след класически успех над Сасуоло с 3:0 у дома, но не показа почти нищо при визитата си в Генуа. Първата част мина без сериозни опасности, като най-доброто положение се откри пред домакините, но без резултат.

След почивката Юве опита да промени статуквото, като в 65-та минута Адриен Рабио вкара топката в мрежата на Емил Аудеро, но попадението бе отменено след намеса на Системата за видеоповторение (ВАР). До края „бианконерите“ не успяха да преодолят стража на Самп и така срещата завърши при нулево равенство. Ювентус е четвърти с четири точки, докато Сампдория остава без успех на 16-та позиция. В следващия кръг генуезците гостуват на Салернитана, докато торинци приемат Рома.

„Вълците“ са един от трите отбора с пълен актив от шест точки след първите два кръга, след като стигнаха до минимална победа и на новака Кремонезе с 1:0. В герой за водения от Жозе Моуриньо тим се превърна Крис Смолинг, който се разписа в 65-та минута след асистенция на Лоренцо Пелегрини. /БГНЕС