Ювентус сложи край на серията без победа срещу Интер

Ювентус спечели с 2:0 домакинството си на Интер и сложи край на серията от три поредни поражения и общо четири мача без победа срещу този съперник. Последната победа на "бианконерите" в Дерби Д'Италия беше през месец май миналата година, а оттогава до днес тимът беше записал равенство и три поражения. За Юве успехът беше под №115 в общо 260 мача срещу Интер.

До почивката Интер имаше изключителни шансове, но последователно Един Джеко, Дензъл Дъмфрис и Лаутаро Мартинес направиха пропуски.

И двата гола на "Ювентус Стейдиъм" паднаха през второто полувреме. Адриен Рабио вкара за 1:0 в 52-ата минута, когато получи хубав пас от Филип Костич. Така той се превърна в третият френски халф на Юве, който реализира срещу Интер в мач от първенството. Другите двама са Мишел Платини и Зинедин Зидан.

След малко повече от час игра Данило от състава на Ювентус прати топката в мрежата зад стража Онана след центриране на Костич от ъглов удар, но попадението бе отменено след намесата на ВАР, тъй като бранителят на домакините си е послужил с ръка, преди да се разпише. В една от последвалите ситуации пред вратата на "нерадзурите Малко по-късно Филип Костич нацели страничния стълб на вратата на Онана, който обаче закачи леко топката.

Младокът Николо Фаджоли сложи точка на спора в 84-ата минута, когато материализира втората асистенция на Костич за вечерта - 2:0.

С тази победа Юве се изкачи до петото място в класирането с 25 точки, докато "нерадзурите" са на седма позиция с точка по-малко. Лидер е Наполи с 35 пункта, а втори е Милан с 29. /БГНЕС