Ювентус взе само точка срещу 9 от Болоня

Ювентус стигна само до 1:1 у дома срещу Болоня в мач 33-ия кръг на Серия "А".

Гостите поведоха в началото на второто полувреме чрез Марко Арнаутович, но голямата драма настъпи в самия край на мача. В 84-ата минута Адама Сумаоро беше изгонен след намесата на ВАР. Той спъна откъсващия се сам срещу вратаря Алваро Мората.

Гари Медел побесня от решението на съдията и също получи червен картон. С двама души повече на терена Юве успя да стигне до гол чрез Душан Влахович в 95-ата минута, но за повече нямаше време и гостите си тръгнаха с точка от "Алианц Стейдиъм".

Иначе "бианконерите" уцелиха и две греди, а за целия мач създадоха 19 голови положения, отправиха 16 удара, но само 3 бяха точни и в крайна сметка това натежа.

В класирането Юве остава на 4-то място с 63 точки, но Рома може да се доближи само на 3 от торинци, ако в понеделник победи Наполи като гост. Болоня заема 13-та позиция.

В късния мач в събота, Лацио не успя да победи Торино на "Олимпико". Двубоят завърши 1:1. В 56-ата минута Пиетро Пелегри засече подаване от ъглов удар и даде аванс на "биковете". В даденото от рефера продължение домакините изравниха с попадение на Чиро Имобиле. Небесносините са шести с равен брой точки с Фиорентина, но и с мач повече. Торо е на 11-а позиция. /БГНЕС