Ювентус започна сезона с класика, Влахович вкара два гола

Ювентус стартира с победа новото първенство в Серия А. Грандът от Торино разби с 3:0 Сасуоло на свой терен. Два гола за успеха вкара Душан Влахович, а веднъж се разписа новото попълнение Анхел ди Мария.

Първата добра възможност се откри пред гостите. В 20-ата минута Грегоар Дефрел получи отличен пас и отправи удар от движение, но Матия Перин успя да спаси.

Шест по-късно Юве поведе. Анхел ди Мария не уцели добре топката, но тя тупна и прехвърли вратаря. В 29-ата минута удар с глава на Душан Влахович профуча встрани.

В 41-вата Душан Влахович си изработи дузпа. Той овладя топката на границата на пеналта, при което първо бе задържан, а след това и препънат от Джан Марко Ферари и съдията посочи бялата точка, а сърбинът сам изпълни наказателния удар и вкара за 2:0.

В 50-ата минута удар на Ди Мария облиза гредата. Секунди по-късно гостите сбъркаха при изнасянето на топката, Ди Мария намери Влахович на дузпата, а сърбинът се обърна и вкара за 3:0.

Междувременно Наполи спечели с 5:2 гостуването си на Торино. Южняците доминираха тотално преди почивката, но първият гол падна в тяхната врата. Отбеляза го Кевин Лазаня. Неаполитанците обърнаха с попадения на дебютанта в Серия А - грузинеца Квича Квартскхелия и на Виктор Осимен. Тома Анри изравни за 2:2 веднага след подновяването на играта. Желински, Лоботка и Политано се погрижиха Наполи да започне новия сезон в италианския елит с убедителна победа като гост и записаха имената си сред голмайсторите.

За първи път в историята си играчите на Лучано Спалети откриват кампанията, отбелязвайки повече от 4 попадения. /БГНЕС