Ива Митева: Хора като Татяна Дончева нямат място в политиката

И двата парламента показаха, че ако някой иска промяна, това е "Има такъв народ". Ако зад нас има задкулисие, ние щяхме да направим кабинет. Това заяви Ива Митева от "Има такъв народ" пред БНТ.

По думите ѝ проблемите са страшно много и е нужно да се говори повече за здравеопазване, образование и социални дейности.

"А не само да се въртим около закриването на Специализирания съд и Специализираната прокуратура. Не смятам, че това е основният проблем на съдебната система", заяви Митева.

Според нея самите хора от системата трябва да покажат каква трябва да бъде промяната.

"Твърдо сме застанали зад Румен Радев, вървим напред с него", коментира Ива Митева.

Според нея "Има такъв народ" не са победени и не са се свалили сами от власт. Показахме колко сме силни, имаме програма и много неща да свършим, надявам се хората да не са се отказали от нас, да чуят нашето извинение и да продължат да ни вярват", каза Ива Митева.

"Ако при нас имаше задкулисие щяхме да направим кабинет. Проблемите са другаде, а не в специализирания съд и прокуратура. Проблемите са в здравеопазването и образованието", допълни тя.

"Аз дългата ръка на ДПС не съм я почувствала. Всичко тръгна от такива приказки. Декларацията на Христо Иванов. Не искам да коментирам Татяна Дончева, защото човек, който с лека ръка изказва лъжи, няма място в политиката", допълни Митева.

Според нея внесените промени в съдебните закони са били изключително слаби. /БГНЕС