Ива Митева: Не може да очакваме такъв раздробен парламент да свърши много

Това Народно събрание поне актуализира бюджета. Не може да очакваме от такъв раздробен парламент да свърши много.

Това заяви председателят на 46-ото Народно събрание Ива Митева, предаде репортер на БГНЕС.

Час по-рано от президентството съобщиха, че на 16 септември държавният глава ще назначи служебно правителство и ще разпусне парламента.

Не, няма да наруша правилника, заяви Митева по повод искането на Христо Иванов от "Демократична България" и Мая Манолова от "Изправи се БГ. Ние идваме" за извънредно заседание на Народното събрание.

Митева коментира, че ако е взела решение за свикване на извънредното заседание – въпреки решението за 16 септември и ограниченията, налагани от правилника за работа, рискува в следващия парламент това да се превърне в трайна практика в нарушение на правилник и срокове.

Имам уверение, че утре ще има заседание на Комисията по здравеопазването, съобщи още Митева, за да може парламентът да довърши работа по трите ратификации, засягащи даряване и препродажба на ваксини.

Надявам се Законът за съдебната власт да бъде включен на първо гласуване, посочи Митева и добави, че Николай Хаджигенов иска да внесе доклад за работата на неговата временна комисия, каза още Митева по повод работата, която предстои 46-ото Народно събрание да свърши. /БГНЕС